Makaron szpinakowy pod zieloną kołderką

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Zielony to piękny kolor. Wiosenny, pełen radości i ciepła.
I oczywiście samych dobroci!!!
Do przygotowania w 15-20 minut!
Dziś więc zielono na talerzu. Kto próbuje?

Co nam trzeba?
Na porcję dla dwóch osób
300 g makaronu z dodatkiem szpinaku- u mnie wstążki
Na sos:
300g liści szpinaku
100ml wody
łyżka masła
sól, pieprz -po 1/3 łyżeczki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanych liści selera (można to pominąć)
opcjonalnie łyżka tarkowanego sera  do posypania lub łyżka uprażonych ziaren słonecznika

Robimy!
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z łyżeczką oleju.
Sos: szpinak wrzucamy do głębokiej patelni i podlewamy wodą. Przykrywamy i na małym ogniu dusimy na papkę. Dodajemy natkę pietruszki oraz masło. Mieszamy i przyprawiamy.
Podajmy ciepły makaron z nałożonym sosem i posypujemy liśćmi selera.
Wyborny z prażonym słonecznikiem.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
2Shares

7 odpowiedzi do “Makaron szpinakowy pod zieloną kołderką”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *