Kolejna prosta i pyszna propozycja dla zabieganych.
Szybko i dużo. A jak smacznie!
Kto lubi soczewicę?
Ja mam węgorzewską, ekologiczną 🙂
Idealne danie z WOKA– Ballarini ma ten jedyny najlepszy!
Co nam trzeba?
WOK 🙂
2 szklanki soczewicy zielonej surowej (gotujemy ją około 15 minut w osolonym lekko wrzątku)
mieszanka dowolnych warzyw mrożonych
5-6 pieczarek
łyżka oliwy
Duża minimum 0,5kg pierś z kurczaka
przyprawy: mieszanka po 1/3 łyżeczki : soli, pieprzu ziołowego, curry, papryki słodkiej
Robimy!
Soczewicę gotujemy i studzimy.
W woku przygotowujemy nasze warzywa, lekko podlewając wodą.
Następnie, gdy już zmiękną zdejmujemy na talerz i wrzucamy pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka.
do niego dajmy pieczarki pokrojone w dość grube plasterki.
Rumienimy, często mieszając – około 10 minut.
Dodajemy nasze warzywa z powrotem, przyprawiamy, mieszamy i jeszcze razem dusimy około 5 minut.
Obiadek jednogarnkowy gotowy!
Pyszności!
o i już nie muszę myśleć co dziś na obiad 🙂