Kurczak w aromatycznej cebulce.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszny i szybki obiad, bardzo aromatyczny.
Łatwy do zrobienia i tylko 2 składniki plus przyprawy

Co nam trzeba?
Podudzia z kurczaka- 500-600 g
3 duże cebule
olej rzepakowy- 3 łyżki stołowe
łyżka masła
150ml wody
przyprawy: po pół płaskiej łyżeczki: papryka słodka, pieprz ziołowy, sól, curry, tymianek

Robimy!
Cebulę obieramy i siekamy dość drobno.
Rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i przesmażamy.
Gdy się zacznie złocić podlewamy wodą, dajemy przyprawy, mieszamy i kładziemy do cebuli nasze podudzia (ja zdejmuję skórę z nich, jak jest).
Na małym ogniu podduszamy 25-30 minut, raz po raz lekko mieszając,
aby podudzia były z każdej strony w cebulce.
Gdy mięso zmięknie dajemy masło do smaku, mieszamy i już!
Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Smacznego

Print Friendly, PDF & Email
4Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *