Dziś poczęstuję Was pysznym i szybkim obiadem.
Proste, a pożywne i można zrobić na 2 dni.
Ciekawi? No to już!
Co nam trzeba?
pierś z kurczaka -500-600 g,
cieciorka konserwowa- 1 puszka,
kukurydza konserwowa – 1 puszka,
ryż – 200g suchego,
czaber świeży – 1 łyżka
por – 1 mały pocięty w krążki,
przyprawy: sól, pieprz czarny, papryka słodka, curry – każda, płaska łyżeczka, natka pietruszki- posiakana, 3 łyżki,
mozzarella w wiórkach- 200g ,
pomidorki koktajlowe – kilkanascie, wedle uznania
olej rzepakowy do smażenia
Robimy!
Szykujemy głęboką patelnię, najlepiej woka.
Pierś myjemy, tniemy na kostkę i obsmażamy na złoto.
Dodajmy pora i pomidorki koktajlowe, całość razem podduszamy.
Dorzucamy cieciorkę, kukurydzę i cząber.
Ryż gotujemy do miekkości (nie do papki) i dodajmy do woka.
Wszystko mieszamy ze sobą i dodajemy przyprawy, natke pietruszki.
Chwilę przed podaniem dodajmy ser mozzarella.
Nakładamy i podajemy z świeżym cząbrem na wierzchu (można z natką jak ktoś nie lubi). Smacznego!