Kukurydziane ciasto z nutką kokosu

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Kto powiedział, że kukurydza musi służyć tylko do dań obiadowych, sałatkowych…
Wiecie, że można zrobić z niej pyszne ciasto!?
🙂
Zapraszam na ucztę.

 

Co nam trzeba?
2 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1/2 szklanki mąki pszennej
puszka kukurydzy Bonduelle
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
2 łyżeczki oleju lnianego
2 łyżki miodu
80 gram wiórków kokosowych
płaska łyżka proszku do pieczenia

Ciekawostka od Bonduelle
Czy wiesz, że:

Warzywa są dokładnie nadzorowane przez agronomów, od nasiona po gotowy produkt.

Robimy!
Kukurydze odsączamy, zimną woda przelewamy.
Przy użyciu blendera dokładnie ją miksujemy, po trochu mleka i jajka dodajemy.
Przesiane mąki i wiórki  dorzucamy i łyżką dokładnie wszystko mieszamy.
Na koniec olej i proszek do  pieczenia dodajemy i jeszcze raz mieszamy.
Przelewamy do blaszki i pieczemy w piekarniku przez 45 minut w 180 stopniach.
Ostudzone opuszamy cukrem pudrem.
Zajadamy świeżutkie!

Cudny posmak słodyczy kukurydzy. Posmakuje Wam!


Bonduelle - od 25 lat z Wami

Print Friendly, PDF & Email
11Shares

2 odpowiedzi do “Kukurydziane ciasto z nutką kokosu”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *