Kotleciki z sezamem, suszonymi pomidorami, szczypiorem z kokosową nutą

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

W tych kotlecikach jest dużo dobroci!
I dużo pachnącego kokosu, przełamanego suszonym pomidorem, szczypiorkiem i chrupiącym sezamem.
Dlatego są pyszne na ciepło i na zimno!
A do tego bardzo FIT i zdrowe!
Wszystkie składniki oprócz szczypiorku znajdziecie w Green Essence.

Zapraszam po inne propozycje z wykorzystaniem oleju kokosowego na naszą Matkę

Co nam trzeba?
mąka kokosowa-10 łyżek
sezam-3 łyżki
8-10 suszonych pomidorów+  łyżka oliwy/oleju
szczypiorek posiekany-3-4 łyżki
olej kokosowy
woda 100-150ml
siemię lniane mielone-1 czubata łyżka
szczypta soli

Robimy!
Do miski wrzucamy mąkę, sezam, mieszamy.
ZdjęcieZdjęcie
Pomidory kroimy na drobno i zalewamy oliwą, moczymy 10-15 minut.
ZdjęcieZdjęcie
Dodajemy do miski z mąką.
Siekamy szczypiorek i lekko solimy, po 5 minutach dodajemy do miski.

Dodajemy czubatą łyżkę oleju kokosowego, wodę oraz siemię lniane.
ZdjęcieZdjęcie
Mieszamy.
Masa ma być gęsta! Inaczej kotleciki będą się rozpadać. Mąka kokosowa jest bardzo delikatna.

Bierzemy kawałek nasze jmasy, kulamy w dłoniach, lekko spłaszczamy i mamy kotleciki.
Smażymy na złoto na oleju kokosowym.

Czy wiecie jak pachnie w kuchni!? Bajka!
Kotleciki są delikatne, mięciutkie i pachnące.
Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

4 odpowiedzi do “Kotleciki z sezamem, suszonymi pomidorami, szczypiorem z kokosową nutą”

    1. Obecnie używam od dłuższego czasu kokosowy i rzepakowy. Swojego czasu używałam winogronowego i też bardzo mi służył. Potrawy były bardzo smaczne.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *