Wspaniałym sposobem na urozmaicenie kolacji jest zrobienie pasty.
Smacznie i zdrowo, do tego na lekkim chlebku pszenno-ryżowym.
Nie obciążycie żołądka, a dla podniebienia raj!
Potrzeba nam:
Brokuł- główka
Jogurt naturalny
łyżeczka majonezu
łyżeczka zarodków pszennych- u mnie firmy Sante (dostarczamy błonnika!)
Robimy:
Brokuł gotujemy na miękko, ciepły wrzucamy do miski i rozdrabniamy- ja widelcem-
Dodajemy jogurt, zarodki i majonez.
Dajemy sól i pieprz do smaku.
Gotowe! Smakuje z każdym chlebkiem, ale na noc lepiej wybrać coś lżejszego, np. takie chrupkie chlebki
Witam świetny pomysł na pastę zapraszam na mojego bloga jest tam przepis na chlebek do tej pasty . Nominuję cię do LIEBSTER AWARD : 11 PYTAŃ DO…
🙂 Witam i dziękuję. Oczywiście odwiedzę 😀