Koktajl owsiano-orzechowy z moringą

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Koktajle to moja miłość.
Lubię mieszać, kombinować, a potem popijać poł dnia!
Kolejna pyszna propozycja!


Co nam trzeba?
dla dwóch osób
400 ml kefiru
garść rukoli
4 łyżki płatków owsianych +100ml ciepłej wody
gałązka selera naciowego
łyżka miodu
łyżka masła orzechowego (czubata!)
łyżeczka proszku z liści moringi
MORINGA-Sproszkowane liście Moringa zawierają większość potrzebnych organizmowi aminokwasów, przeciwutleniaczy i związków przeciwzapalnych. Jest to źródło wysokowartościowego naturalnego białka, które jest bardzo dobrze przyswajalne. Zawierają też naturalny błonnik.

Robimy!
Płatki wrzucamy do blendera i zalewamy wodą.
Odstawiamy na min. 10minut.
Ja często robię to wieczorem i zostawiam na noc.
Następnie  zalewamy kefirem,
dajemy wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę.
Możemy dodać 2 kostki lodu-koktajl będzie bardziej „puszysty”
Wychodzi solidna porcja po ok 350ml na osobę.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
10Shares

3 odpowiedzi do “Koktajl owsiano-orzechowy z moringą”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *