Karkówka z warzywami z WOK-a Ballarini

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Wok to magiczne naczynie, które pozwoli nam na szybkie przygotowanie obiadu.
A jesli mamy wok Ballarini, to już w ogóle mamy gwarancję pysznego dania, bez obawy o przypalenie
Moja propozycja jest jeszcze szybsza.
Ja wykorzystałam upieczone wcześniej mięso.
Jeśli brak ci pod ręką takiego to wykorzystaj świeże, ale wcześniej je porządnie obsmaż. Albo upiecz mięso sobie dzień wcześniej

 


Co nam trzeba?
4 grube plastry upieczonej karkówki
dowolny mix warzyw mrożonych-ja wybieram mieszankę z brukselką i kalafiorem
łyżka świeżej oliwy/oleju lnianego
świeży cząber-gałązka-posiekana
po pół łyżeczki  świeżych posiekanych lub suszonych: tymianku, oregano, bazylii
1/4 łyżeczki soli i pieprzu ziołowego

Robimy!
Warzywa wrzucamy do woka, podlewamy lekko wodą i dusimy do miękkości, często mieszając.

Zajmie nam to około 15 minut.
W tym czasie upieczone mięso kroimy na plastry ok 1 cm i potem na średnią kosteczkę.
ZdjęcieZdjęcie

Przyprawiamy. Dodajmy naszą karkówkę, całość podgrzewamy, mieszając.

Podajmy polane oliwą i cząbrem.



Pyszności!
Szybko zrobione, idealnie, tylko w woku!
ZdjęcieZdjęcie

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Jedna odpowiedź do “Karkówka z warzywami z WOK-a Ballarini”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×