Karkówka pieczona w pesto niedźwiedzim

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Jak zrobić pesto z czosnku niedźwiedziego piszę TUTAJ
A jak je jeść oprócz kanapki, zerknijcie na przepis niżej.
Tak upieczone mięso pachnie i smakuje!

Co nam trzeba?
1 kg karkówki
200g pesto z czosnku niedźwiedziego

Robimy!
Mięso myjemy. Suszymy i delikatnie nakłuwamy widelcem na całości.
Nacieramy mięso pesto, aby była spora warstwa  i odstawiamy do lodówki na całą noc. Minimum 12h.
Po tym czasie mięso przekładam do brytfanki- nie zdejmujemy pesto!
Przykrywam i piekę około 1,20 h w 180 stopniach
Po około 40 minutach, odkrywam i polewam sosem, który się wytworzy. Nie będzie go dużo.  Mięsko studzimy i zimne kroimy w plastry.
Można i na ciepło zjeść jako plaster mięsa obiadowego!
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
17Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *