Kaczuszka poleca: Jajka nadziane komosą

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Czas Świąt Wielkanocnych to czas objadania się różnego rodzaju jajeczkami.
W sałatkach, w żurku i różnego typu nadzianych.
Ja proponuje Wam wersję z quinoa- komosa. (tak, znów ona! )
Jajeczka są pyszne,zdrowe i oryginalne!

Co nam trzeba?
pól szklanki suchej komosy.
6 jaj
sól, pieprz
2 łyżki majonezu

Robimy!
Komosę przepłukujemy i zalewamy w ilości 1:2
czyli na pół szklanki komosy, szklankę wody
Gotujemy (lekko solimy wodę i wlewamy odrobinę oliwy) około 25-30 min
Komosa wchłonie wodę i będzie widać białe niteczki.
Uważajcie aby nie przypalić!
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół.
Żółtka wyjmujemy do miski, doprawiamy do smaku, dodajemy majonez.
Ucieramy na gładko i na koniec dodajemy komosę i mieszamy.
Faszerujemy z powrotem białka.
Smacznego!!!

Wielkanocne Smaki - edycja IV

Wielkanocne Smaki - edycja IV

 

Jajka na Wielkanoc

Print Friendly, PDF & Email
2Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *