Jajka na rukoli z sosem majonezowo-chrzanowym

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek.
To oczywiste!
Ale zamiast tradycyjnie z majonezem na białym talerzyku można urozmaicić nieco podanie i smak!
Moja propozycja… soczysta zieleń rukoli, biel białka i sosu z żółciutkim żółtkiem. Pyszne!!

Co nam trzeba?
– 3-4 jajka
talerz liści rukoli
na sos: 2 łyżki czubate majonezu+ łyżka jogurtu naturalnego+ łyżeczka czubata chrzanu
kolorowy pieprz mielony, sól.

Robimy!
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i studzimy. Tniemy na ćwiartki.
Układamy na liściach rukoli.
Sos: składniki sosu dobrze mieszamy ze sobą, dodając szczyptę soli.
Polewamy ćwiartki jaj do połowy sosem.
Opruszamy kolorowym pieprzem.
Smacznego!

Niedocenione Jajko

Wielkanocne Smaki - edycja V

ALE JAJA!
Wielkanocne Smaki - edycja V

Print Friendly, PDF & Email
2Shares

2 odpowiedzi do “Jajka na rukoli z sosem majonezowo-chrzanowym”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *