Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek.
To oczywiste!
Ale zamiast tradycyjnie z majonezem na białym talerzyku można urozmaicić nieco podanie i smak!
Moja propozycja… soczysta zieleń rukoli, biel białka i sosu z żółciutkim żółtkiem. Pyszne!!
Co nam trzeba?
– 3-4 jajka
talerz liści rukoli
na sos: 2 łyżki czubate majonezu+ łyżka jogurtu naturalnego+ łyżeczka czubata chrzanu
kolorowy pieprz mielony, sól.
Robimy!
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i studzimy. Tniemy na ćwiartki.
Układamy na liściach rukoli.
Sos: składniki sosu dobrze mieszamy ze sobą, dodając szczyptę soli.
Polewamy ćwiartki jaj do połowy sosem.
Opruszamy kolorowym pieprzem.
Smacznego!
świetny sos! Mniam mniam, całość wygląda bardzo apetycznie! 🙂
🙂 Dziękuję ci bardzo!