Jagły przekładane

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Są takie dni, gdy masz ochotę na deser, który jednocześnie będzie  zdrowy, nasyci cię i zastąpi drugie śniadanie!
Takie warstwowe deserki to doskonałe wyjście!
Dodatkowo jagły ekspandowane od Soligrano to doskonałe źródło białka i fosforu! Bez glutenu!

Co nam trzeba?
Na dwa desery:
300ml mleka kokosowego
łyżka cukru trzcinowego
2 łyżki nasion chia
2 łyżki prosa ekspandowanego (jagły)+ dodatkowo łyżeczka
4 łyżki słonecznika lekko uprażonego na suchej patelni

Robimy!
Mleczko lekko podgrzewamy. Dodajemy cukier, mieszamy aż się rozpuści. Dosypujemy nasiona chia, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Następnie mieszamy z jagłami.
W pucharku układamy na dno warstwę z jagłami (czubata łyżka), na to łyżkę słonecznika, znów warstwę z jagłami, słonecznik i cienką warstwę z jagłami.
Schładzamy godzinę w lodówce.
Posypujemy świeżymi jagłami i zajadamy na zdrowie!

 

Print Friendly, PDF & Email
49Shares

4 odpowiedzi do “Jagły przekładane”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *