Jaglane słoneczniki z płatkami migdałowymi

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Te piękne słoneczniki to nic innego jak jaglane babeczki.
Idealne do herbatki, kawki na 3 kęsy.
A do tego Fit! Można chrupać!
Piękna forma tylko od bazylia.pl

Co nam trzeba?
3 jajka
150ml oleju kokosowego
2 łyżki drobno pokruszonych płatków migdałowych
150g mąki jaglanej
50 g cukru trzcinowego

Robimy!
Jajka myjemy, oddzielamy żółtka od białek
Żółtka ucieramy z cukrem na puszysto
Dodajemy do tego nasz olej kokosowy w formie płynnej oraz  płatki migdałowe
Dodajmy mąkę i mieszamy całość.
Białka ubijamy na sztywno i dodajmy, mieszając już szpatułką, nie mikserem! do naszej masy.
Nakładamy do formy sylikonowej (starczy na 2 porcje).
Pieczemy w 180 stopniach ok 20 minut. Aż się nam ładnie zezłoci.
Zajadamy z cukrem pudrem, z dodatkiem ulubionego dżemu lub suche, bez niczego.

 

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Jedna odpowiedź do “Jaglane słoneczniki z płatkami migdałowymi”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *