Gwiazdki kakaowe z masą śliwkowo-piernikową

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Często w natłoku świątecznych zadań nie mamy czasu na wszystko.
Te ciasteczka wyczarujemy szybko z ciasta francuskiego.
A przyjemności chrupania co nie miara!

Co nam trzeba?
opakowanie ciasta francuskiego
foremka gwiazdka
kakao słodkie
masa:
100g dżemu śliwkowego (może być inny)
+10 pokruszonych pierniczków (dowolnych)
+ pół łyżeczki cynamonu. Mieszamy dokładnie

Robimy!
Ciasto rozwijamy i posypujemy kakao po całości. Lekko wałkiem wgniatamy w ciasto-  wykrawamy gwiazdeczki.
Układamy na blaszce. Możemy wycisnąć stempelek świąteczny.
Pieczemy 10-12 minut w 220 stopniach. Wyjmujemy obowiązkowo w rękawicy termoochronnej np. marki Ambition.

Studzimy! Każdą gwiazdkę rozkrajamy i wypełniamy naszą masą i już!
Prosto i pysznie!
Można obsypać lekko cukrem pudrem.
Smacznego!


Święta z dbałością

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *