Francuska tarta bananowo-czekoladowa

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Kruche ciasto, a na nim i pod nim ciepła czekolada i mięciutkie banany..
Aromatyczne, rozpływające się w ustach i słodkie…
Idealne na Walentynkowy wieczór….
<3
Potrzebne Wam 3 składniki i  pół godzinki.

Co nam trzeba?
Opakowanie ciasta francuskiego
1 duży banan lub 1 i 0,5 mniejszego
1 tabliczka czekolady z bakaliami (może być mleczna, gorzka itp.-dowolnie!)
blacha/forma do tarty

Robimy!
Ciasto francuskie lekko wałkujemy i wykładamy na formę do tarty, tak aby za brzeg wystawało sporo ciasta.
Ciasto nakłuwamy widelcem
Banana obieramy i kroimy w plasterki
Czekoladę łamiemy w kosteczkę.
Banana i czekoladę układamy na cieście mieszając ze sobą i zakrywamy ciastem.
ZdjęcieZdjęcie
Zdjęcie
Pieczemy w 220 stopniach (piekarnik rozgrzewamy wcześniej) około 12 minut-góra ma się ładnie zapiec, nie spalić.
I już!
Efekt jest zabójczy!
Smacznego!

ZdjęcieZdjęcie

Walentynkowe menu

Walentynki. Czym TO się je? 11-17.02.2015

zBLOGowani.pl

Print Friendly, PDF & Email
6Shares

2 odpowiedzi do “Francuska tarta bananowo-czekoladowa”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *