Filet z pstrąga w towarzystwie marchewki

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Rybki!
Ja uwielbiam, w różnej postaci!
Może dlatego, że sama jestem zodiakalną rybką, skończyłam studia w tym kierunku i moje życie wiązało się ciągle z wodą.
Uwielbiam je łowić, uwielbiam je jeść.
Akwarium też mam 😀

Dziś prezentuję Wam filet z pstrąga.
Proste, pyszne, zdrowe i syte!

Co nam trzeba?
Duży filet z pstrąga (lub 2 małe)
Oliwa z oliwek
Przyprawy: pieprz cytrynowy(np. Kamis), sól, suszona cebulka
2 duże marchewki, małe jabłko, sól, cukier, łyżka oliwy

filet

Robimy!
Filet myjemy, suszymy, nacieramy oliwą z oliwek, posypujemy pieprzem cytrynowym, solą i posypujemy suszona cebulką.
Pieczemy około 35-40 minut w nagrzanym piekarniku 170-180 stopni.
Marchewkę i jabłko obieramy, tarkujemy, dodajemy łyżeczkę cukru, pół łyżeczki soli i łyżkę oliwy (musi być tłuszcz, aby witamina A z marchewki nam się ładnie przyjęła). Mieszamy!
Podajemy rybkę w towarzystwie surówki!
Pycha!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

2 odpowiedzi do “Filet z pstrąga w towarzystwie marchewki”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *