Zdrowa rybka z nutką chili i chrupiącym słonecznikiem.
Ajjj jakie to dobre.
Musicie koniecznie spróbować
Co nam trzeba?
Duży filet z pstrąga (lub 2 małe)
Oliwa z oliwek
Przyprawa Piekło-Niebo- Ziarenkowo: zawiera słonecznik, sezam, chili, pietruszkę czosnek i siemię lniane
Dostałam ją od Ziarenkowo na spotkaniu Blogerek
Jeśli nie macie takiej przyprawy to skomponować można z podanych składników.
Wystarczy nawet szczypta chili i ziarno słonecznika.
Robimy!
Filet myjemy, suszymy, nacieramy oliwą z oliwek, posypujemy przyprawą Ziarenkowo, nacieramy.
Pieczemy około 35-40 minut w nagrzanym piekarniku 170-180 stopni.
Zajadamy!
Pysznie wygląda i pewnie tak smakuje. Odrzuciło mnie przy drugiej ciąży od ryb… musze znowu do nich powrócić.
ryba musi być dobrze doprawiona, trzeba podkreślać jej smak, bo tak jak piszesz, może odrzucić. Polecam i pozdrawiam