Filet z pstrąga tęczowego z chili i słonecznikiem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Zdrowa rybka z nutką chili i chrupiącym słonecznikiem.
Ajjj jakie to dobre.
Musicie koniecznie spróbować

Co nam trzeba?

Duży filet z pstrąga (lub 2 małe)
Oliwa z oliwek
Przyprawa Piekło-Niebo- Ziarenkowo: zawiera słonecznik, sezam, chili, pietruszkę czosnek i siemię lniane
Dostałam ją od Ziarenkowo  na spotkaniu Blogerek
Jeśli nie macie takiej przyprawy to skomponować można z podanych składników.
Wystarczy nawet szczypta chili i ziarno słonecznika.

Robimy!
Filet myjemy, suszymy, nacieramy oliwą z oliwek, posypujemy przyprawą Ziarenkowo, nacieramy.

Pieczemy około 35-40 minut w nagrzanym piekarniku 170-180 stopni.
Zajadamy!
ZdjęcieZdjęcie

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

2 odpowiedzi na “Filet z pstrąga tęczowego z chili i słonecznikiem”

    1. ryba musi być dobrze doprawiona, trzeba podkreślać jej smak, bo tak jak piszesz, może odrzucić. Polecam i pozdrawiam

Skomentuj latosiowy-dom Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×