Dorsz na parze z warzywami

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Staram się, aby ryba pojawiała się choć raz z tygodniu na moim talerzu.
A czasem staram się, aby było bardzo lekko i zdrowo. Tak było i tym razem.
Odrobina oliwy z oliwek dla lepszej wchłaniania witamin z warzyw, rozpuszczalnych w tłuszczach ( A D E K)

Co nam trzeba?
Przede wszystkim garnek do gotowania na parze
Jeśli nie ma to garnek z woda-duży i sitko-duże, przykrywka
Dla 2 osób
2 filety z dorsza
warzywa: różyczki  brokuła, marchewki
przyprawa Kucharek smak natury-jest jedną z tych lepszych=bez barwników, konserwantów i glutaminianu sodu.
Oliwa z oliwek/olej

Robimy!
Warzywa myjemy, marchewkę obieramy.
ZdjęcieZdjęcie
Do garnka układamy rybę, posypujemy lekko przyprawą, na to warzywa, posypujemy lekko przyprawa i polewamy odrobiną oliwy.
ZdjęcieZdjęcie
Gotujemy na parze do miękkości warzyw i ryby-około 25 minut.
Zajadamy na zdrowie!

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

2 odpowiedzi do “Dorsz na parze z warzywami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *