Ciasto marchewkowe odkryłam kiedyś na stronie Sante- od Hanki Dwie.
Zrobiłam i uwielbiam do dziś.!
Mięciutkie, aromatyczne, idealne!
Zaraz młoda marcheweczka się pojawi, więc warto zrobić!
Co nam trzeba?
400g mąki
400g cukru
2 łyżeczki proszku
2 łyżeczki sody oczyszczonej
pół łyżeczki soli
łyżka cynamonu
6 jajek
szklanka oleju
400 g startej drobno marchewki
Robimy!
Mieszamy suche składniki.
Osobno ubijamy całe jajka, dodajemy olej i marchewkę.
Mieszamy wszystko i wylewamy do keksówki.
Pieczemy 50 minut w 160 stopniach.
Gotowe!
To ciasto jest pyszne, robiłam 🙂
Wygląda świetnie.
Najlepsze ciasto wg męża! 🙂 Z resztą ja też je lubię, proste, nie przekombinowane, wilgotne i smaczne 🙂
tez robiłam jest łatwe i pycha