Ciasto marchewkowe- mięciutkie i pachnące.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Ciasto marchewkowe odkryłam kiedyś na stronie Sante- od Hanki Dwie.
Zrobiłam i uwielbiam do dziś.!
Mięciutkie, aromatyczne, idealne!
Zaraz młoda marcheweczka się pojawi, więc warto zrobić!

Co nam trzeba?
400g mąki
400g cukru
2 łyżeczki proszku
2 łyżeczki sody oczyszczonej
pół łyżeczki soli
łyżka cynamonu
6 jajek
szklanka oleju
400 g startej drobno marchewki

Robimy!
Mieszamy suche składniki.
Osobno ubijamy całe jajka, dodajemy olej i marchewkę.
Mieszamy wszystko i wylewamy do keksówki.
Pieczemy  50 minut w 160 stopniach.
Gotowe!

Lepiej z eko torbami od Odszukaj.com

Print Friendly, PDF & Email
6Shares

3 odpowiedzi do “Ciasto marchewkowe- mięciutkie i pachnące.”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *