Ciasteczka orzechowo-kakaowe z owsianką

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Domowe ciasteczka często powstają z tego  co mam pod ręką.
Tym razem zabrakło mi płatków owsianych, wykorzystałam więc owsiankę KUPIEC

Takie ciasteczka można chrupać na deser, w pracy, w szkole, gdzie chcesz!

Co nam trzeba?
Opakowanie owsianki
(lub 4 łyżki płatków owsianych)
łyżka wiórek kokosowych
orzechy włoskie około 100g- drobno potłuczone
2 łyżki rodzynek
2 łyżki suszonej żurawiny
2 łyżki  słodkiego kakao
2 czubate łyżki miodu
2 czubate łyżki masła orzechowego
łyżka orzechowego cappuccino w proszku
2 łyżki mąki jaglanej
2 łyżki mąki graham

Robimy!
Wszystko dobrze ze sobą mieszamy-ja używam ręki. Ugniatam, aż ładnie mi się wszystko połączy. Aby nie lepiło się mocno, zwilżam raz po raz rękę.

Szykujemy blachę do pieczenia, wyściełamy papierem i z masy formujemy kulki. Zwilżamy rękę i każdą kulkę zgniatamy na placuszek.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 15 minut w 190 stopniach (góra/dół)

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *