Camembert na rukoli z mięsem, sosem jogurtowo-czosnkowym i prażonym słonecznikiem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszne i efektowne połączenie sera i mięsa
Tak podany camembert zastąpi kolację/przystawkę, zadowoli oko gości.

Co nam trzeba?
Na 1 talerz
plaster dość cienki- ok 100 g karkówki
do niej przyprawy: pieprz ziołowy, sól i papryka słodka
camembert
garść mixu sałat
czubata łyżka ziaren słonecznika
łyżka konfitury z żurawiny
sos: łyżka oliwy, łyżka jogurtu naturalnego, szczypta soli, pół łyżeczki suszonego czosnku

Robimy!
Mięso nacieramy przyprawami.
Smażymy na patelni grillowej po 5 min z każdej strony
Na talerzu kładziemy mix sałat. Skrapiamy sosem jogurtowym.
Na to układamy pokrojony w paski plaster karkówki
Całość układamy tak, aby zostało miejsce na krążek sera
Na tej samej patelni grillowej podgrzewamy camembert z obydwu stron, aż będzie mięciutki.
Układamy na talerzu, zdobimy kleksem żurawiny i obsypujemy uprażonym na suchej patelni słonecznikiem.
Kochani… ciepły ser wylewający się pod nakłuciem widelca, zmieszany ze słodyczą żurawiny, smakiem mięsa i chrupiącą sałatą i słonecznikiem.
Poezja!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

2 odpowiedzi do “Camembert na rukoli z mięsem, sosem jogurtowo-czosnkowym i prażonym słonecznikiem”

  1. Szukam właśnie czegoś efektywnego dla gości. A to wygląda wyśmienicie! Spisuje listę u będziemy próbować przepisu. Mam tylko nadzieje, że uda mi się go zrobić za pierwszym razem!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *