Podczas mojej diety chce mi się słodkiego! Wiadomo!
Szukam rozwiązań ze składników, które mogę jeść.
I tak powstał ten deser.
Pyszna śmietankowa kasza manna i delikatne biszkopty.
Pycha!
Co nam trzeba?
300 ml mleka 0,5-1,5%
4 łyżki kaszy manny
1 łyżeczka cukru
5 dużych biszkoptów lub 8-10 mniejszych
pół szklanki zaparzonej herbaty
Robimy!
Mleko gotujemy z cukrem w garnku.
Gdy będzie już gorące dosypujemy kaszę i dobrze mieszamy, aby nie było grudek.
Gotujemy , aż kasza zgęstnieje. Lekko studzimy.
Biszkopty układamy na talerzu w słoneczko i lekko pędzelkiem zwilżamy herbatą(można zanurzyć w herbacie, ale musi być zimna, aby się nie rozpadły). Kaszę wylewamy na środek talerza z góry i powinna nam się rozlać pomiędzy biszkopty-jak widać na zdjęciu.
Zajadamy lekko ciepłe lub schłodzone z lodówki.
Smacznego!
Fajne masz talerze, też takie mam 🙂
Kupiłam za UWAGA!!!
2,50 zł za komplet!
Tutaj: http://bit.ly/1b55tPT