Kurczak z woka z bulgurem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Chodźcie na szybki obiad! Latem nie chce się stać przy garach!
Pożywny, aromatyczny i zdrowy. Wystarczy 20-30 minut!



Co nam trzeba?
200g kaszy bulgur
duża pierś z kurczaka
1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia
przyprawy: po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, curry, papryki słodkiej, papryki ostrej, szczypta kolendry + 1 jajko
Wok -u mnie zawsze ukochane Ballarini

Robimy!
Kaszę gotujemy w lekko osolonym wrzątku około 15-18 minut.
W tym czasie pierś tniemy na drobną kostkę.
Przyprawy roztrzepujemy z jajkiem.
Do tego wrzucamy naszą pierś, mieszamy dokładnie, aby mięso „oblepiło” się przyprawami. Odstawiamy na 10minut.
Rozgrzewamy w woku łyżkę oleju i wrzucamy mięso. Smażymy na złoto.
Ugotowaną, odcedzoną kaszę dorzucamy do usmażonego już kurczaka, mieszamy całość.
Gorące wykładamy na talerz i podajmy z zieleniną- u mnie kiełki.
Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email
8Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *